Zoeken
  • Mia Claes

Winterfeestkleding?


Het feestseizoen komt er weer aan en de bijhorende collecties zijn al een paar maanden te bewonderen in de winkels. Prachtig, al die glitter en al dat satijn! Het is helemaal mijn ding en eigenlijk zou ik dit best wel elke dag van het jaar willen dragen en niet alleen tijdens de obligatoire feestdagen.


Eigenlijk voorál niet tijdens de feestdagen. Op normale decemberdagen draag ik standaard een onderhemdje, een t-shirt met lange mouw, een dun rolkraagtruitje en een wollen collant onder mijn broek. Daarna komt pas de ‘leuke’ laag, een trui of een jurk. En dan nog een jas natuurlijk.Als ik dus in december voorbij al die prachtige etalages loop dan kan ik me maar een ding afvragen: hoe kunnen zoveel vrouwen die kleding dragen zonder te bevriezen of op z’n minst een longontsteking op te doen? Ik begin spontaan te rillen als ik dat glitter mini-jurkje met open rug zie hangen. Combineer dat met een chique zilveren sandaal en je bent helemaal áf. Maar wel met paarse tenen.


In de feestperiode is het gegarandeerd koud ’s avonds als je naar een feestje gaat, en als je weer naar huis keert vriest het waarschijnlijk. Bovendien heb je het binnen toch ook koud met zo weinig kleren aan? 21 graden lijkt me in deze tijden van energiebewustzijn een acceptabele binnentemperatuur, maar dat is voor mij gewoon veel te koud om eender welk lichaamsdeel te ontbloten! En dan spreek ik nog niet over de tegenwoordig zo populaire buitenfeestjes rond de vuurkorf of infrarood terrasverwarmer…

Zijn die mensen al zodanig opgewarmd door de alcohol dat ze geen koude meer voelen? Of warmen ze gewoon vanzelf op door de ‘warme eindejaarssfeer’? Ik zal het nooit te weten komen vrees ik want ik wil geen sfeerbederver zijn door te zeuren over de omgevingstemperatuur als niemand er last van schijnt te hebben, zeker niet zij in haar flinterdunne, satijnen, spaghettibandjes jurk.


Het kan dus best een uitdaging zijn om er toch feestelijk uit te zien op die laatste dagen van het jaar, maar als doorgewinterde feestneus lukt het me toch wel. Ik geef je enkele tips:


- Goud, zilver en metallic doen het altijd goed en zorgen voor een instant feestgevoel, ook al is het een jurkje met lange mouw en rolkraag

- Idem voor glitters en satijn

- Een dikke panty, of over-knee-boots houden je benen warm.

- Doe iets extra opvallend met je haar en je make-upJuwelen mogen best wat kitch en over the top als je verder sober gekleed bent

- Een mannenpak of smoking houdt je zeker warm en het staat zo smokin’ hot

- Een bontjas of-stola geeft een luxueuze uitstraling. Wel faux graag, in het best geval vintage echt…


Met een beetje creativiteit kan je er iets warms en moois van maken. En dan kan je die outfit gewoon nog eens aantrekken op dat verjaardagsfeestje in februari. (Lukt het toch niet, vraag dan een KadoBon van The SuperStyler!)


Veel plezier allemaal, het zullen kleine feestjes zijn dit jaar, maar laat dat de pret niet drukken.


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven