top of page

ABOUT

miaDF.jpg

Ik ben Mia Claes alias The SuperStyler. Ik woon in Hasselt, modestad bij uitstek en hoofdstad van de smaak. Als kind was ik al bezig met kleding en mode, mede onder invloed van mijn moeder, een echte shopping queen avant-la-lettre!

Op mijn 14de verjaardag kreeg ik een elektrische naaimachine van mijn oma, die had me leren stikken op een oude Singer met voetaandrijving. Ik begon kleding voor mezelf te maken en (zwart) te verven. Het was begin jaren ’80 en de punk en new wave vierden hoogtij. Een paar jaar later studeerden de Antwerpse Zes af aan de modeacademie en daar wou ik dolgraag heen. Maar dat was buiten papa gerekend want hij had andere plannen voor zijn enige dochter. Het leven bracht me naar verschillende sectoren zoals communicatie, toerisme en later evenementen. Maar altijd was mode pertinent aanwezig in mijn leven!

Een paar jaar geleden kwam dan het besef dat het leven niet oneindig is, en je je dromen nu moet waarmaken! Ik besloot de opleiding 'FashionStylist' met specialisatie 'Garderobeplanner en Personal Shopper' te gaan volgen. Ondertussen bestaat The SuperStyler al heel wat jaren en heb ik een behoorlijk klantenbestand opgebouwd. Ik hoop dat ik jou daar binnenkort kan bij rekenen!

Mijn Stijlpaspoort

Naam: Mia Claes

Woonplaats: Hasselt

Kleurtype: Donkere Winter 

Figuurtype: H

Stijltype primair: Uitdagende, dramatische stijl

Stijltype secundair: Natuurlijke, nonchalante stijl

Favoriete designer: Anthony Vaccarello voor Saint Laurent

Stijlicoon: Anna Wintour

Favoriete kleuren: zwart, rood, kobaltblauw, groen, wit, bruin

Favoriete looks: rock chic, veel zwart, fluffy materialen en glanzende stoffen, lange jurken met veel stof, lederen jasjes, stoere boots, dierenprints, glamour, ...

Motto: "Dress for a little party everyday!"

Mijn visie op kleding, shoppen, mode en trends...

... Is waarschijnlijk niet wat u zou verwachten van een styliste. Ik geloof namelijk niet in het slaafs volgen van stijlen en trends. Elke week weer wat nieuws omdat je uitgekeken bent op het oude? Dat is echt niets voor mij! Kleren zijn voor mij verhalen, ze dragen de herinneringen van mijn leven met zich mee in elke vezel. Een lievelingsstuk is een deel van jezelf en dat wil je waarschijnlijk ook nooit wegdoen en gewoon blijven dragen.

Zo heb ik bijvoorbeeld 15 jaar geleden een zwart halterjurkje gekocht (in de H&M) en dat stond me zo goed, verborg alles wat ik wou maar toonde wel mijn mooie boezem. Het was dan ook nog eens zwart dus het had eindeloze combinatiemogelijkheden. Een gaatje werd hersteld, en nog eens en nog eens tot ik het uiteindelijk moest toegeven: de jurk was tot op de draad versleten en eigenlijk niet meer toonbaar. Na 15 jaar!

Toegegeven, niet mijn hele kast hangt vol met kleren van 10 jaar of ouder, maar ik koop echt niet zoveel stuks per seizoen. Ik bepaal voor mezelf welke kant ik uit wil en ik stem mijn nieuwe aankopen af op wat ik al heb. Soms kan je je garderobe een flinke boost geven door simpelweg een paar goede accessoires aan te schaffen in een trendkleur: tassen, sjaals, schoenen, juwelen, ... 

En af en toe koop je eens een hele nieuwe outfit maar altijd met toekomstvisie! Koop niet te krap, de kans dat je slanker wordt met de jaren is meestal vrij klein. Koop geen al te gekke prints, die ben je zelf snel beu en je omgeving raakt er ook snel op uitgekeken. En koop kwaliteit. Dat hoeft niet noodzakelijk duur te zijn: kijk naar de samenstelling van de stof en de wasvoorschriften en je kan al een goede inschatting maken van de te verwachten levensduur.

Meer tips en verrassende visies? Volg dan mijn nieuwe SuperStylerBlog  ...

bottom of page