top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMia Claes

4 Essentiële basics voor de herfst

September, de eerste herfstmaand staat voor de deur. Het zijn misschien nog wel zomerse temperaturen buiten, je kleerkast mag toch al een beetje dat herfstgevoel krijgen vind ik.

En je hebt natuurlijk zin om wat nieuws aan te schaffen want je ziet al die mooie nieuwe dingen in de winkels hangen. Maar wat koop je best? De sportswear gaat er stilaan uit en het is weer tijd voor vrouwelijke en elegante kleding.

Hier vind je een paar essentiële basics die je herfst, winter en zelfs nog in de lente kan dragen:


* De prairie-jurk (dank haar naam aan “My Little House on the Prairie”, een western tv-reeks uit de jaren ’80) Deze kies je liefst in een soeple vallend stofje, en er mag een bloemetje of een frulletje aan zitten. Zorg dat de jurk mooi je vrouwelijke vormen in de verf zet, vermijd ‘tenten’. Combineer met cowboylaarzen of andere boots en een kort leren jasje voor een stoere look . Er kan natuurlijk ook een casual sneaker onder, maar die trend is –gelukkig- wat voorbij. Voor een super elegante uitstraling draag je deze jurk met hakjes en een mooi gekleed jasje.


De prairie-jurk

* Het damespak. Als dit nog niet in je kast hangt is nu het perfecte moment om er eentje aan te schaffen! Kies voor een goeie kleur (d.w.z. eentje die matcht met veel stukken in je kast) en dan heb je met deze aankoop oneindig veel mogelijkheden: Jasje apart, broek apart of de twee samen als pak. Het kan heel leuk zijn met sneakers en een t-shirt eronder maar je kan het ook heerlijk chic maken met een strik-blouse in een glansstof en killer heels. Kies voor een goede kwaliteit stof en zorg dat het pak je past als een handschoen. Laat eventueel een paar aanpassingen doen door een naaister of retoucheuse. Of nog beter, ga voor een maatpak, “Because you’re worth it”!

Het damespak

* De Palazzo-broek. Dit is een broek die bovenaan mooi aansluit en wijd uitlopende pijpen heeft. Als je kiest voor een model tot net boven de enkels ken je je prachtige nieuwe laarzen of schoenen showen. Dit is echt dé stijl voor FW19/20 en staat mooi bij bijna elk figuur. Het is perfect om brede heupen te camoufleren en geeft een mooi vrouwelijk silhouet. Kies voor een donkere kleur of zelfs verticale strepen als je optisch wil verlengen. Puntschoenen of sandalen met hoge hakken maken het helemaal af.



De Palazzo-broek

*De lange rok. Deze kom je tegen in allerlei kleuren, prints en stoffen. De hit voor nu is de plissé rok in een lichte stof. Draag er een simpel truitje of t-shirt op, sneakers of sandalen en hop je bent klaar. Ze kosten je meestal ook geen rib uit je lijf en je bent gelijk helemaal méé. Voor als het iets kouder wordt kan je kiezen voor een klokrok in tweed, draag met collants en laarzen en een dikkere jas. En net zoals de bovenstaande broek staat het bijna elk lichaamstype mooi. Kies voor een hogere taille als je wil verlengen. En vergeet je ceintuurtje niet!


De lange rok

Hopelijk heb je nu wat inspiratie voor je volgende shoppingtrip, en als het niet lukt, contacteer The SuperStyler. Ik help je met veel plezier...

207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page