top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMia Claes

Fashion shoppen in de stad of online?


Fantastisch vond ik het, die eerste keren! Van achter mijn computerscherm op zoek gaan naar dat ideale paar schoenen of die droomjurk. Bovendien kreeg je als nieuwe klant nog wat korting. Hoe geweldig was dit? Wat een uitvinding, dat online shoppen!


Maar helaas… na die eerste euforische ervaringen kwamen er ook een heleboel teleurstellingen: schoenen die te groot of te klein waren, of die helemaal niet goed zatten want de hak was te smal of te hoog. Of die jurk die bij het model op de foto zo elegant leek, maar toen ik ‘m aantrok was ik precies een boerin uit een schilderij van Van Eyck en de kwaliteit van de stof was absoluut niet wat ik had gehoopt voor de prijs die ik betaalde.


So what zal u zeggen, niet tevreden is toch geld terug en je kan alles gratis retourneren. Ja dat klopt maar wat een gedoe! Je had zorgvuldig een outfit uitgekozen voor een speciale gelegenheid binnenkort, goed overwogen of je het zou aanschaffen of niet en uiteindelijk de knoop doorgehakt en je kocht de kleren (op een donderdag)! Je bestelde met de garantie dat alles de volgende dag geleverd zou worden maar door grote drukte kwam het niet aan op vrijdag. Daarna was het weekend zodat je pakje uiteindelijk pas maandag bezorgd werd maar toen was je niet thuis en je had het uiteindelijk pas dinsdag in handen. Na 5 dagen! Je pakte het hoopvol uit, je zag die verkreukte kleren en je wist eigenlijk meteen dat je ze nooit zou dragen. Toch nog even alles geprobeerd maar met de beste wil van de wereld kon je het niet mooi vinden. Niks paste mij en niks paste bij elkaar. Dan maar gratis retourneren. Door weer en wind op de fiets om het pakje weer af te geven. Wachten tot je je geld terug krijgt. Pakje was verloren gegaan. Djeezus, na 15 mails en bewijs van verzending opsturen stond die 250€ dan toch terug op je rekening. Ondertussen ben je drie weken verder, je hebt nog steeds die droomoutfit niet in je kast en de gelegenheid is al voorbij! Daar ben je uiteindelijk naartoe gegaan in geleende kleren.


Kijk en als je nu gewoon gezellig met een vriendin de stad in was gegaan dan had je al drie weken plezier gehad van die prachtige, originele en comfortabele kleren! Je hebt in de winkel een leuke babbel gehad met de verkoopster, die heeft je een koffietje aangeboden en ondertussen heb je inspiratie opgedaan en ben je weer helemaal bij met de nieuwe trends van het seizoen. Je kwam nog een oude vriendin tegen en jullie spreken snel af om eens wat te gaan doen samen.


Ik heb het wel gehad met dat online shoppen. De bevrediging van op zoek te gaan in de stad naar dat ene dingetje en het uiteindelijk te vinden en te kopen is zoveel groter dan het gefrustreerd zitten wachten op een pakje dat te laat komt en dan ook nog niet aan je verwachtingen voldoet.


Koop een telefoon of een koelkast online, maar alsjeblieft, toch geen schoenen of kleren die je niet kan passen en voelen op je lichaam. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de uitbuiting van de orderpickers, hun lange werkuren tegen minder dan minimumloon en de milieukost van al die bezorgbusjes.


See you soon… downtown!

Mia

172 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page