top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMia Claes

Geef je oude kleding een tweede leven!


Tweedehands kopen en verkopen is duurzaam en een leuke hobby

Iedereen, maar dan ook ié-de-réén , heeft ongedragen kleren in de kast hangen. Je kan ze laten hangen om stof te verzamelen, maar je kan er ook voor kiezen om ze weg te doen en te vervangen door andere dingen die je wel heel graag draagt. Dit is goed voor je eigen welzijn, maar vooral ook voor het welzijn van onze planeet en al haar bewoners.


Mooie, kwalitatieve merkkleding die nog in goede staat is kan je eerst proberen te verkopen. Dat kan bij de vele tweedehandswinkels die je tegenwoordig in elke stad vindt. Je kan je spullen ook op een gespecialiseerde tweedehands verkoopsite plaatsen zoals The Next Closet of United Wardrobe. Deze winkels en sites werken meestal op dezelfde manier, de ene neemt wat meer commissie dan de andere, maar die ene biedt dan weer wat meer service. Lees vooral goed de voorwaarden en informeer je voor je verkoopt of koopt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Als een goed stuk toch niet verkocht raakt, schenk het dan weg aan een Kringwinkel. Dan verdien je niets maar steun je wel een goed doel. Zij hebben een webshop, winkels en zelfs een veilingsite voor echt goeie spullen.


Andere, goedkopere kleding (van ketens) kan je op United Wardrobe en op Vinted verkopen. Bij Vinted bepaal jij de verkoopprijs die je ontvangt, de koper betaalt hun commissie.


Met het geld dat je verdient aan de verkoop van je ongedragen spullen, kan je weer andere tweedehands dingen kopen. Ik kies altijd voor kwaliteitsmerken als ik tweedehands koop maar die kan je soms echt wel vinden voor een prikje. Bovendien kan je het altijd weer verkopen na verloop van tijd zonder al te veel erop te verliezen. Er kruipt alleen wat tijd in, maar ik vind het een leuke hobby. Alleszins een betere hobby dan Tinder ;-)


Als we allemaal af en toe onze oude kleding verkopen of wegdoen, en zelf ook tweedehands gaan dragen kan dat al een grote impact hebben op onze ecologische voetafdruk. Net zoals je geen vegan hoeft te worden, maar gewoon je vleesconsumptie wat minderen om een verschil te maken.


Tweedehandswinkels Hasselt :Websites (& apps):


133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page